D-vitamin och risk för hjärt-kärlsjukdom

En ny studie med data från 74 272 kvinnor och 44 592 män, som alla var friska vid studiens början, visar att låga nivåer av D-vitamin är förknippade med ökade risker för cancer och hjärt- kärlsjukdom. Vid uppföljningen identifierades 9886 fall av kranskärlssjukdom och stroke samt en tydlig koppling mellan sjukdom och lägre intag av vitamin D. De som var friskast hade också högst intag av D-vitamin i sin kost och via tillskott.

Läs mer om D-vitamin: www.d-vitamin.biz

Reference:”Vitamin D intake and risk of cardiovascular disease in US men and women,” Sun Q, Shi L, et al, Am J Clin Nutr, 2011 Aug; 94(2): 534-42. (Address: Departments of Nutrition and Division of Preventive Medicine, Department of Medicine, Brigham and Women’s Hospital and Harvard Medical School, Boston, MA, USA).

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.allergi-guiden.se