D-vitamin lågt hos Typ 2-diabetiker

En klinisk tvärsnittsstudie genomförd vid Emory University, visar att D-vitamin ligger lägre i serum hos diabetiker. Studien baserades på 221 personer som led av typ 2-diabetes och som alla hade lägre 25-hydroxi-vitamin D ((OH) D 25) än i jämförsgruppen. De testpersoner som ökade sitt intag av D-vitamin och således även sitt serum 25 OH-D, erhöll förbättrade värden på insulin.

Insulinfrisättning bör alltid hållas lågt, eftersom högt insulin ökar risker för inflammation och cancertillväxt. Hög frisättning av insulin påfrestar dessutom bukspottkörteln, vilket minskar kroppens förmåga att exempelvis producera enzymer och flertalet andra viktiga ämnen.

Läs mer om D-vitamin och diabetes:
www.d-vitamin.biz
www.kolhydrater.org

Reference:”Vitamin D Insufficiency in Diabetic Retinopathy,” Payne JF, Ray R, et al, Endocr Pract, 2011 Sep 22: 1-18. (Address: Department of Vitreoretinal Surgery and Disease, Emory University, Atlanta, GA, USA. E-mail: jpayne@emory.edu ).    

www.kostkoll.se
www.d-vitamin.biz
www.kolhydrater.org
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.friskabarn.se