En meta-analys och longitudinell observationsstudie baserad på 18 studier och 10 170 personer, visar ett tydligt samband mellan nivåer av D-vitamin och risk för hjärtsjukdomar. Under 29 års uppföljning undersöktes incidenser av ischemisk hjärtsjukdom, hjärtinfarkt, och mortalitet från hjärtsjukdom. Resultatet visade att låga D-vitaminnivåer var associerade med ökad risk för ischemisk hjärtsjukdom, hjärtinfarkt och för tidig död. Lär mer på vår D-vitaminsida: www.d-vitamin.biz
Reference: ”25-Hydroxyvitamin D Levels and Risk of Ischemic Heart Disease, Myocardial Infarction, and Early Death,” Brøndum-Jacobsen P, Benn M, et al, Arterioscler Thromb Vasc Biol, 2012 Aug 30; [Epub ahead of print]. (Address: Børge G. Nordestgaard, Department of Clinical Biochemistry, Herlev Hospital, Copenhagen University Hospital, Herlev, Denmark. E-mail: Boerge.Nordestgaard@regionh.dk ).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu