Forskare i Barcelona har utfört en studie på d-fagomine, då som del av behandling för att minska risker för utvecklad insulinresistens, övervikt och överskott av potentiellt patogena bakterier. Forskarna undersökte upptaget av socker i tarmen, hur blodsockret påverkades samt hur bakterierna påverkade tarmslemhinnan. Studiens resultat visade att d-fagomine, som livsmedelsingrediens, kan användas för att minska de hälsorisker som finns vid överdrivet intag av snabba kolhydrater, eller vid påverkan av potentiellt patogena bakterier.
Reference: ”d-Fagomine lowers postprandial blood glucose and modulates bacterial adhesion,” Gómeza L, Molinar-Toribioa E, et al, British Journal of Nutrition, 2011 Oct 3; 1-8 [Epub ahead of print]. (Address: Bioglane SLNE, Tavern 17, 08006 Barcelona, Spain. E-mail: joseplluis.torres@iqac.csic.es ).
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se
www.kostkoll.se
www.familjetipset.se
www.kolhydrater.org
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kosttillskott-guiden.net
www.vitaminochmineral.se
www.naturmedicin-guiden.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.skoldkortel.info