En ny studie visar att dagligt tillskott av citrusfrukter med flavanoider och limonoids kan minska risk för diabetes (glukostolerans). Studien är baserad på en djurpilotstudie och en studie på människor.
Den ingrediens som användes framställdes av citrus och visade på betydande minskning av glukosintolerans och LDL-kolesterolnivåer. Studien publicerades nyligen iJournal of Functional Foods.
Diabetes drabbar uppskattningsvis 24 miljoner amerikaner, vilket motsvarar 8 procent av befolkningen. De totala kostnaderna uppgår till $ 174.000.000.000 per år, med 116.000.000.000 $ som direkta kostnader från medicinering. Källa för dessa siffror är 2005-2007 års statistik från American Diabetes Association.
Source: Journal of Functional Foods
Published online ahead of print, doi: 10.1016/j.jff.2010.04.005
Efficacy of Diabetinol on glycemic control in insulin resistant hamsters and subjects with impaired fasting glucose a pilot study
Authors: W. Judy, W. Stogsdill, D. Judy, J. Judy, P. Sharma, M. Evans, N. Guthrie
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.detox-guiden.se
www.detoxa.nu
www.ekologisk-mat.info
www.ekologiskaval.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vegetarisk.info
www.gravidkost.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se