Groddning kan främja antioxidantaktiviteten hos olika livsmedel, som hos exempelvis broccoli. Mellan 1992 till 1997 forskade John Hopkins forskargrupp på hälsofördelar hos broccoli och broccoligroddar, samt på dess påverkan på cancer. Deras forskning baserades främst på det cancerhämmande växtkemiska ämnet sulforaphane.
År 1997 konstaterade John Hopkins forskning att broccoligroddar verkar långt mycket mer cancerskyddande och har ökad antioxidantaktivitet än broccoli, vilket beror på just ämnet sulforaphane. Tänk på att köpa ekologiska groddar, så att de inte är besprutade eller grodda dem på egen hand med frön för ekologiska broccoligroddning.
Källa: Natural News
www.d-vitamin.biz
www.rawfood-kost.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.receptkoll.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se