Broccoli och linssallad
4 dl röda linser
250 g broccoli (helst utan stjälk)
1 rödlök
6-7 vitlöksklyftor
en bit purolök
en bit selleri
4-5 ekologiska tomater
Dressing:
2 msk oliv- eller rapsolja
2 msk osötad soja
1 msk dijonsenap
1 tsk havssalt
1 krm nymalen svartpeppar
Koka linser tillsammans med vitlöken i cirka 15-20 minuter. Blanda samman ingredienserna till dressingen, häll av vattnet från linserna och blanda samman. Låt stå medan du kokar broccolin lätt med lite havssalt i en kastrull alternativt att du ångkokar broccolin. Broccolins skall endast koka ett par minuter för att inte tappa sin konsistens och näring. Skala purjolöken och hacka. Blanda ner purjolök, skivad tomat, strimlad selleri och broccoli i linsblandningen och krydda lätt. Servera med broccolismoothie och strö eventuellt lite nötter över salladen.
Broccolismoothie
5 dl mandelmjölk, sojamjölk eller quinoamjölk
2 dl färsk broccoli
3 äpplen med skal
1 msk vassle- eller sojaprotein
1 msk spirulina eller chlorella
Kör äpplen och brococli i en råsaftcentrifug, mixa med mjölk, protein, alger och servera toppad med lite mynta.
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.receptkoll.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.zarahssida.se