Bambusalter kan förbättra de kemiska och sensoriska egenskaperna hos kötthaltiga produkter, vilket gör att man kan minska natriumhalterna. Idag används kaliumklorid men det har påverkan på njurarna och kan ge njursvikt om det vill sig illa. Det påstås dock att kaliumkloriden kan minska blodtrycket, vilket kanske stämmer.
Den nya studien publicerades nyligen i Meat Science och visade att bambusalterna ger bättre fysiska, kemiska och sensoriska egenskaper till köttet, jämfört med just kaliumklorids. Bambusalter framställs genom att man utvinner havssalt från tjocka bambustubbar. tillsammans med tallved,
Source: Meat Science
Volume 86, Issue 4, Pages 960-965, doi: 10.1016/j.meatsci.2010.08.001
Effect of bamboo salt on the physicochemical properties of meat emulsion systems
Authors: H.Y. Kim, E.S. Lee, J.Y. Jeong, J.H. Choi, Y.S. Choi, D.J. Han, M.A. Lee, S.Y. Kim, C.J. Kim
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.vitaminochmineral.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.zarahssida.se