En ny studie har identifierat och sekvenserat antioxiderande proteiner i yoghurt som kan användas som stabilisatorer i funktionella livsmedel. Forskarna från Danmarks Tekniska Universitet och Köpenhamns universitet visade att naturliga antioxidanter som fanns i yoghurt alltså kan användas som stabilisatorer. Studien publicerades nyligen i tidsskriften Food Chemistry, och fastställer exakt vilka proteiner från yoghurten som har antioxiderande egenskaper.
”Source: Food Chemistry
Published online ahead of print, doi: 10.1016/j.foodchem.2010.05.029
Antioxidant activity of yoghurt peptides: Part 2 Characterisation of peptide fractions
Authors: K.H.S Farvin, C.P. Baron, N.S. Nielsen, C. Jacobsen
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.gravidkost.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.friskabarn.se
www.vitaminochmineral.se
www.zarahssida.se