Amerikanska Key livsmedelsprodukter (AKFP) har ansökt om patent för tillverkning av sitt glutenfria kassavamjöl. De har även börjat en inledande produktion vid sin fabrik i Brasilien.
En rad specialmjöl och ingredienser som är baserade på stärkelse har lanserats på marknaden under senare år. Producenterna söker hela tiden vägar för att tillgodose den marknad som finns för glutenfria produkter, men det är en ständig utmaning eftersom bakverk på glutenfritt mjöl ofta blir torrt, smuligt eller gummiaktigt. Gluten, det protein som finns i vete, råg, korn och spält ger elasticitet till degen och därmed också smak, sötma och saftighet. Dock, så lovordas kassavamjölet för dess liknande egenskaper.
Läs mer:
www.kolhydrater.org
www.receptkoll.se
www.kostkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat,info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.kosttipset.se
www.zarahssida.se