Betakaroten från frukt- och grönsaksjuice kan ge minskad risk för fetma, diabetes och inflammation

I en randomiserad, placebo-kontrollerad studie utförd på 30 prepubertala pojkar (9 magra pojkar och 21 överviktiga pojkar i åldrarna 6-10 år) syntes samband mellan frukt- och grönsaksjuice och minskade risker för fetma, inflammation och diabetes. Pojkarna fick frukt- och grönsaksjuice i 6 månader, tillsammans med kostrådgivning. Resultatet visade att ökat intag av betakaroten, var förknippat med minskade risker för att utveckla fetma och insulinresistens.
 
Reference:”Insulin Resistance and Adiposity in Relation to Serum ?-Carotene Levels,” Canas JA, Damaso L, et al, J Pediatr, 2012 Feb 28; [Epub ahead of print]. (Address: Division of Pediatric Endocrinology and Metabolism, Alfred I. DuPont Hospital for Children, Wilmington, DE; and Nemours Children’s Clinic, Jacksonville, FL, USA).

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu