Vingårdar i Alba och Slow Food-mässorna Terra Madre och Salune de gusto i Turin

Vi bilade ner i tisdags och kom faktiskt hela vägen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Schweiz, Österrrike och Italien på mindre än 24 timmar. Vi sträckkörde nästintill och turades om att köra varannan timme. Väl framme hann vi äta en fantastisk lunch i Alba, checka in på vårt hotell och sedan var det dags för middag hos Bruno.

Mina medresenärer K-C och Niclas hade givit mig minst sagt höga förväntningar, då Bruno´s härliga, naturliga och enkla mat skulle vara någor MYCKET extra. Vi begav oss dit och åt en tryffelfylld avsmakningsmeny med över 30 gram vit tryffel vardera… det ni ;-) Middagen var helt klart det grymmaste jag varit med om och det innefattade riktiga ess som gräddinbakad zuccini, aronabröd, kaninkött, inlagda och chokladdoppade apelsinskal. Till detta serverades SJÄLVKLART biodynamiska viner och jag vill tillägga att ALLA råvaror är från närproducerande farmare och eldsjälar. Bruna presenterar alla sina inköpskanaler i sin meny, vilket ännu tydligare visar på hans stora entusiasm inför matlagningen och dess råvaror. Bruna är numera min förebild inom Slow Food, naturlig matlagning och härlig inställning till kryddor, tillagningsprocesser och matkreation.  


Under torsdagen besökte vi vingårdarna i Barolo, La Morra och åt en härlig lunch i en ministad i bergen innan vi begav oss till Turin. Väl framme checkade vi in och förberedde oss på den kommande Slow Food-mässan.

Idag var vi på Terra Madre och Salune de gusto hela dagen lång och minglade balns mässans alla härliga utställare. Det finns en hel superstor avdelning med bara Slow Food-producenter där du finner de produkter som du absolut inte hittar någon annanstans. 

Det blev en minst sagt härlig dag… som kommer bli slagen med hästlängder av morgondagens fortsättning på mässan  ;-) Imorgon ska vi delta i flera roliga workshops som jag berättar mer om imorgon!

Kram och härlig fredagskväll