Vardagsmotionera på världshälsodagen

Idag är det världens hälsosammaste dag *skratt* och vad passar då bättre än lite rolig och inspirerande vardagsmotion? WHO grundade sin verksamhet på denna dag och jag tänkte dela med mig av mina tips för vardagsträning som går i dagens City.

Dammsugning – cirka 250-300 kcal per timme
Zarah´s tips: Ta i ordentligt så tränar du arm, bröst och skuldra.


Städa balkongen, räfsa löv i trädgården, skotta snö – cirka 300-400 kcal per timme
Zarah´s tips: Tänk på att sitta ordentligt eller sträcka på ryggen, så du inte skadar dig. Ta i när du räfsar, skottar, krattar eller lufter, så tränar du armar, bröst och rygg.

Fönstervätt 5-6 fönster – 350-360 kcal per timme
Zarah´s tips: Den övning där du står med armarna över ditt huvud, är svår att träna på andra sätt. ta vara på möjligheten när du tvättar fönster, torkar ur skåpen eller torkar i taket.


Skura golvet – cirka 400 kcal per timme
Zarah´s tips: Sitt ordentligt på en litet sittunderlag eller liknande så att du inte skadar dina knän. Tänk på att inte kuta ryggen för att minska påfrestningar på rygg och svank.


Handla mat 60 min shoppingrunda – cirka 300 kcal
Zarah´s tips: Bär kassarna från kassan till bilen istället för att köra vagnen hela vägen. Välj gärna att använda kundkorgar om du handlar lite varor.


Återvinn flaskor ( promenad till återvinningsstationen med tunga kassar …) – cirka 300 kcal per timme
Zarah´s tips: Tänk på hur du bär kassarna och bär inte för tungt i dem. Du kan lägga dem i en kartong istället om det underlättar.


Cykla i motvind till affären och lämna batterier i batteriholken – cirka 550 kcal
Zarah´s tips: Motvind kan lätt locka till en låg växel på cykeln. Tänk på att när det känns, så motionerar du faktiskt samtidigt som du tar dig fram.


Tänk på:
Alla uträkningar utgår från att du tar i ordenligt. Se det som vardagsmotion och passa på att slå två flugor i en smäll!!! Glöm inte heller att du behöver tänka på hur du bär, lyfter, står och går även under vardagsträning och hushållsarbete. Hårdare kroppsarbete bör alltid kompletteras med streching av dina muskler.