Tranbärsjuice mot urinvägsinfektion

Idag står det att läsa på SVT:s hemsida att tranbärsjuice inte fungerar vid urinvägsinfektion, vilket sannolikt får många att undra. Tranbärsjuice är en gammal välbepröva kur mot urinvägsinfektion, och är verksam genom att sänka pH-värdet, vilket i sin tur minskar möjligheten för bakterier att fastna.

Spontant, så känns detta påstående inte särskilt underbyggt, då det beror helt på vad det är för tranbärsjuice som man använder sig av under nämnda studier. Ett problem med forskning är att man tex kan utföra en studie på en sorts tranbärsjuice, som kanske inte alls är av bra kvalité och som tex är utblandad med andra råvaror.

Detta dilemma ser man även i andra studier på naturliga råvaror, då det tex är stor skillnad på om råvaran är ekologisk eller inte, om den är tillagad under hög temperatur eller inte, om den är utblandad o.s.v. När forskningen visar att kosttillskott inte fungerar, så beror det ofta på att man har använt sig av för låga doser för att det ska ha en terapeutisk verkan, och/eller att man har använt en produkt som inte är av bra kvalité.

Jag har god erfarenhet av tranbärsjuice, men då från färska eller ekologiska bär, som pressas på ett skonsamt sätt och dricks direkt efter pressning.

Läs artikeln via länken http://www.svt.se/nyheter/sverige/ny-forskning-tranbarsjuice-
hjalper-inte-mot-urinvagsinfektion

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu