Tillskott med Omega-3 under graviditet och amning kan påverka och förbättra barndomsallergier

Intag av Omega-3 fettsyror under graviditet och amning kan förändra utvecklingen av det nyfödda barnets matsmältningssystem. Intag av omega 3 har dessutom en positiv korrelation med lägre risker för allergier.

Omega 3 är viktigt för immunförsvarets utveckling och inför allergiska reaktioner, eftersom hög genomsläpplighet i tarmen krävs för att utveckla immunförsvaret och producera antikroppar.

Reference:”Omega-3 polyunsaturated fatty acids in the maternal diet modify the postnatal development of nervous regulation of intestinal permeability in piglets,” De Quelen F, Chevalier J, et al, The Journal of Physiology, 2011 Sep 1;589(Pt 17):4341-52. [Epub ahead of print] 2011 Jul 11, (Address: UMR SENAH, Domaine de la Prise, F-35590 St-Gilles, France. gaelle.boudry@rennes.inra.fr).

www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.gravidkost.se
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.viktminskningstips.net