Tillskott med ingefära kan minska tarminflammation och risk för cancer

Ingefärans anti-inflammatoriska egenskaper är kända sedan länge och senare forskning visar att det kan verkar som en kraftig substans vid inflammation i tjocktarmen och på så sätt även minska riskerna för att utveckla kolorektal cancer. Ingefära ökar dessutom vår hunger, vilket kan vara positivt vid tarmsjukdom och annan sjukdom då näringsintaget är lågt och näringsbehovet är stort.


Studien publicerades i tidskriften Cancer Prevention Research och utfördes av forskare vid University of Michigan Medical School i USA. Resultatet visar att regelbunden konsumtion av ingefära eller kosttillskott med ingefära kan minska riskerna för tjocktarmscancer. De testpersoner som fick tillskotten upplevdecirka 28 procents minskning av de besvär som var synonymt med deras tarminflammation.  Då inflammation är en föregångare till cancer, så är det otroligt viktigt att få ner inflammationen, så att cellerna i våra vävnader utvecklas på ett friskt sätt. Detta gäller inte bara tarmen, utan hela kroppen.

Source: Cancer Prevention Research
Published online ahead of print, doi: 10.1158/1940-6207.CAPR-11-0224
“Phase II Study of the Effects of Ginger Root Extract on Eicosanoids in Colon Mucosa in People at Normal Risk for Colorectal Cancer”
Authors: S.M. Zick, D.K. Turgeon, S.K. Vareed, M.T. Ruffin, A.J. Litzinger, et al

www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden-se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se
www.gravidkost.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se