Ta hand om din kropp, och din energi under uppstigningen

Just nu strömmar det in enorma mängder energi och energihöjningarna avlöser varandra. Det är en omvälvande tid för många, och det är lätt att tappa modet, känna sig trött och utmattad, eller få huvudvärk eller andra besvär i kroppen. Tänk på att din själ är fri medan din fysiska kropp är trög materia, som har svårt att hinna med. Vi är många som vet att det är dags för människan och jorden att höja sin energi och öka sin medvetandenivå. När du känner dig trött och orkeslös av all energi, så behöver du släppa på blockeringar och låta kroppen följa med på din energihöjning. Ta gärna hjälp av olika terapeuter för att må bättre och få hjälp med det som hindrar din höjning MEN var noga med att vända dig till rätt terapeut, så att du höjer, och inte sänker dig. Jag är själv otroligt mån om att gå till personer som jag känner har fin energi, och jag märker snabbt om det istället slutar med att jag ger dem healing. Detta är viktigt, för du påverkas av alla du möter, och särskilt som går in i din energi och behandlar. Om de inte har särskilt hög energi, så kan det ge motsatt effekt.

Jag och Charlotta Rexmark har gjort ett roligt samarbete, där hon berättar sina bästa tips via video och jag berättar mina bästa tips här i bloggen. Missa inte Charlottas helt fantastiska video: Hur man vårdar sin energi och är ”ren” i sin energi

Här följer några av mina tips på hur du kan hjälpa din kropp att bättre klara de energihöjningar som sker:

1. Ett tips är att använda sig av emotion code eller body code, metoder för att släppa på blockeringar i energin. För egen del så har jag haft enorm hjälp av dessa metoder och rekommenderar det varmt. Det finns flera terapeuter som är kunniga i Sverige, och en av dem är Isilia. Isilia har även metoder för att ändra tankemönster och för förlåtandeprocesser.

2. Fråga dig själv hur du bäst kan äta på ett sätt som håller dig frisk. Vad mår just du bra av? Finns det rutiner eller födoämnen som kan du förändra för att hjälpa kroppen i bättre balans?
Vi är alla olika och behöver olika födoämnen för att må bra, men generellt så är det klokt att undvika socker, kaffe eller annan stimuli samt äta gott om ekologisk och näringsrik kost. När jag känner mig trött av alla energihöjningar, så brukar jag använda periodisk fasta, som låter kroppen vila under vissa timmar under dygnet. För min del fungerar 12-14 timmars vila bra, men min man använder 16 timmar. Det är fint för systemet att få vila, när det är så mycket annat det behöver arbeta med.  Se gärna över dina rutiner, och sitt ner och ät i lugn och ro.

3. Vila är nog det allra viktigaste skulle jag tro. Många frågar mig vad de ska göra för att de är så trötta just nu, och jag skulle helt enkelt vila. Jag älskar att vila, och skulle gärna sova middag varje dag om jag kunde. Det stöttar dessutom binjurarna och låter kroppen få mer energi till att läka.

4. Det kan vara lätt att tappa modet och tappa syftet med allt som sker. Det är egentligen väldigt naturligt eftersom vi hela tiden matas med osanningar och felinformation från media och andra kanaler. Merparten av befolkningen har fortfarande stor tilltro till myndigheter och läkemedelsindustrin etc. När du tappar kopplingen till ditt sanna jag och din inre kraft, så kan det hjälpa att gå ut i skogen, samla ljus och fin energi. Vi bor mitt i skogen, och det är så stort att vara ute i skogen, krama träd och andas frisk luft. När du tappar tron på allt, så samla istället energi från skog och vatten.

5. Om kroppen känns seg eller trött, så gå ut på en promenad eller träna. Det är alltid fint för kroppen att få röra sig. Om du har trötta binjurar, så bör du dock ta det försiktigt och träna på ett lugnt och skonsamt sätt.

6. Meditera och lyssna på högfrekvent musik kan hjälpa energihöjningen på ett positivt sätt. Det finns otroligt bra högfrekvent musik på youtube. Ett tips är centerpointe, som har frekvensljud som balanserar hjärnan, och på så vis bidrar till en mer stabil och lugn hjärna. Metoden heter Holosync och är väldigt effektiv. De har 5 dagars gratis testperiod, så testa gärna själv och se vad du tycker. Läs mer via denna länk: Centerpointe

7. Stäng av telefonen, logga ut från sociala medier och framförallt SLUTA LÄS TIDNINGARNA. Jag är själv utbildad journalist och undviker att läsa all mainstream media. Försök hitta kanaler som informerar om vad som egentligen händer och som är fokuserade på sanning, inte på att styra eller tjäna pengar på negativa budskap. Mainstream media sänder ut väldigt låg frekvens och ger egentligen en bild av worst case scenario, inte det som är sanning. När man är högkänslig så påverkas mer än vad man tror av det som sker i omgivningen. Du kanske tänker att du bara ska skrålla genom förstasidan på kvällstidningen, men du påverkas av allt du läser oavsett om det är sant eller inte. Vi påverkas av allt, både positivt och negativt och behöver få en paus ibland. Jag lade ner Facebook för 5 år sedan för att se om jag saknade det men sen har jag aldrig startat det igen. När det blir för mycket så loggar jag även ut från alla andra kanaler, undviker alla medier och tar paus. Det är otroligt härligt att bara få vara, och man får perspektiv på livet när man inte hör alla negativa budskap hela tiden. Att finna sin egen sanning och hålla sig ren är också långt mycket enklare när man inte påverkas av yttre faktorer. Om du undrar om något stämmer eller om du är på rätt väg, så koppla upp dig och be om hjälp. Låt dig inte styras av andra. Du vet själv vad som är sant och inte.

8. Se till att få skratta. Se på komedier, roliga filmer eller lyssna på glad musik. Det finns många sitcoms som har hög energi, och som skapar glädje snarare än tyngd. Det är otroligt lätt att påverkas av tv:n som, precis som media, signalerar mestadels negativa budskap. Vi tittar mest på frågesport i vår familj :)

9. Glöm inte att du har ett eget ansvar i att ta hand om ditt inre, din fantastiska kropp och det du har i din närhet. Det är ingen som ska komma att rädda dig, utan detta gör vi tillsammans. Din uppgift i uppstigningen är precis lika viktig som alla andras. Så släpp hierarki-tanken om att vissa människor förändrar världen. Det är DU som gör det genom att vilja förändras, genom att vilja höja din medvetenhet och skapa större förståelse för att du är här. Vi har alla ett DHARMA, en livsuppgift som vi är här för att utföra, och för många av oss så utspelar den livsuppgiften JUST NU.

10. Krama alla du tycker om, och strunta i sociala distansieringar. Man behöver kramar för att växa och utvecklas, och det är många som behöver en kram just nu. De finns inga studier som stödjer att vi inte ska vara nära varandra. Och skippa masken… Du behöver frisk luft för att ha en frisk kropp och det finns inga studier som stödjer att det är bättre att andas in kemikalier och koldoxid via masken än att andas frisk luft.

Vi kan hjälpa dig med fysiska besvär, MEN det är du som gör det stora jobbet genom att vilja förändras och ta ansvar för dig och din hälsa. Om du önskar hjälp så bokar du via tidsbokning@zarahssida.se så återkommer vi direkt.

Stort tack för att DU är DU, och för att du vill hjälpa till att skapa en helt ny värld.