Stort intag av rött kött ökar risk för hjärtsvikt, enligt ny undersökning!

Nya uppgifter från amerikanska läkare gör gällande att stort intag av rött kött kan öka risken för hjärtsvikt med 24 procent. Vid i genomsnitt 9,5 portioner av rött kött per vecka sker en betydande ökning av risk för hjärtsvikt, detta jämfört med bara 1,5 portioner rött kött per vecka. Undersökningen bygger på uppgifter från 21.120 män som deltar i Physicians ’Health Study.


Source: Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases
Published online ahead of print, doi: 10.1016/j.numecd.2010.03.009
“Red meat consumption and risk of heart failure in male physicians”
A. Ashaye, J. Gaziano, L. Djoussé

www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.ayurveda-guiden.net
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.zarahssida.se