Skölj gallblåsan och levern från gallsten för ökat näringsupptag och ökad förmåga att bryta ner fett

Levern är kroppens fantastiska reningsapparat, som får stå ut med mycket då vi äter tokigt, dricker alkohol, kaffe och läsk och/eller utsätts för miljögifter som stör. I levern tillverkas galla, som sedan transporteras till gallan där den lagras och först vidare via gallgångarna till tolvfingertarmen. I tolvfingertarmen bryter gallan ner fetter, samtidigt som det för ut de gifter som transporterats ut från levern.  


Om gallan är trögflytande, om det finns för lite material för uppbyggnad av galla eller om det uppstår tröga gallgångar från allergi eller överkänslighet som bidrar till svullna slemhinnor, så kan det uppstå gallsten. Även dålig tillförsel av kolesterol (en av byggstenarna till galla) kan bidra till gallsten. För mycket gallsten kan ha en negativ effekt på våra kroppar eftersom vi både kan få smärta, men också för dålig fettnedbrytning, fettabsorption i tarmen o.s.v. Att spola och rensa levern och gallblåsan från galla är alltså oerhört viktigt.

Både tungmetaller och radioaktiva ämnen förs ut via gallan, vilket gör gallan till en otroligt viktig del i vår rening och dagliga avgiftning. Om gallsten blockerar denna process, så försämras både avgiftningen och vår allmänna hälsa. Sämre upptag av fett, särskilt i samband med trånga gallgångar kan påverka både mag- och tarmfunktioner och näringsupptaget. Eftersom galla kan ha fickor och springor där det kan fastna virus, bakterier, parasiter och läkemedelsrester, så påverkas även mikrobernas framfart och vår förmåga att hålla oss friska.

Gallgångarna kan sköljas genom med äppelsyratillskott eller genom att du dricker en ekologisk, helt naturlig äppeljuice. Drick juicen under minst en vecka, för att mjuka upp stenarna. Du kan även dricka magnesiumsulfat nattetid för att öppna gallgångarna eller använda olivolja för att frigöra den galla som lagrats i gallblåsan och lever.

Tänk även på vad du äter, hur du äter samt på att ha gott om bra fetter i maten du äter.

www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologisk-mat.info
www.ekologiskaval.se
www.vegetarisk.info
www.friskabarn.se