Probiotika kopplat till färre förlossningskomplikationer

En ny norsk studie visar att probiotisk konsumtion hos förstföderskor förknippas med lägre risker för havandeskapsförgiftning. I studien analyserades 33 399 kvinnor mellan åren 2002 – 2008. Resulatet visade att regelbundet intag av probiotika från mejeriprodukter, minskade riskerna för havandeskapsförgiftning med 20 procent.

Reference:”Intake of Probiotic Food and Risk of Preeclampsia in Primiparous Women: The Norwegian Mother and Child Cohort Study”, Brantsaeter AL, Myhre R, et al, American Journal of Epidemiology, 2011 Aug 5. [Epub ahead of print] doi:10.1093/aje/kwr168, (Address: Dr. Anne Lise Brantsæter, Department of Food Safety and Nutrition, Division of Environmental Medicine, Norwegian Institute of Public Health, P.O. Box 4404, Nydalen, N-0403 Oslo, Norway, Anne.Lise.Brantsaeter@fhi.no).

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se