Nya superfrukten – Mangostan

Idag har jag pratat lite om mangostan som är en grym hälsoboostande antioxidanthöjare. Tro mig… den kommer att slå backut på hälsojuicemarknaden och det är inte mer än rätt att ni få informationen snabbare än kvickt, inte sant?


Den nya grymma vinnaren bland marknadens superfrukter är mangostan, frukten som även kallas ”frukternas drottning” och Mangosteen. Den har inget samröre med mango, är en tropisk växt i arten clusiaväxter och härstammar från sydöstra Asien.


Mangostan odlas på ekologiskt vis, växer som golfbollsstora bär på fruktträd och har en helt fantastiskt vacker, purpurfärg. Frukten har slagit sig fram bland supervarianter som acai, mullbär och aloe vera men är en gigantisk vinnare på grund av det stora oracinnehållet och den välsmakande juice som frukten ger.


Smaken påminner om en blandning mellan jordgubbar, persika, aprikoser, apelsiner, ananas och ger ett fräscht och tropiskt intryck. Juicen ger både sötma och syrlighet med ett lätt inslag av krydda, vilket bidrar till att det sällan krävs tillsatser i juicen.


Juicen marknadsförs som ett mirakelmedel som verkar inflammationshämmande och som ett universalmedel som förebygger och botar MÅNGA sjukdomar. Skalet har använts mot malaria, hudproblem som eksem, psoriasis, inflammationer och infektioner.  


Visst är det häftigt med alla dessa superfrukter? De kommer göra dig pigg, frisk och energisk OCH alla antioxidanter gör dig yngre och snyggare!