Ny studie visar att fytokemikalier från vegetabiliska livsmedel kan förebygga cancer

Forskare från University of Minnesota Hormel institutet har genomfört en studie som visar att vegetabiliska livsmedel är mycket bra för att förebygga cancer, särskilt hos de människor som löper större risk för att utveckla sjukdomen. Studien publicerades i tidskriften Nature Reviews Cancer och visar att växtfytokemikalier och kraftfulla näringsämnen som antioxidanterna selen, resveratrol, betakaroten och lykopen är ett seriöst och säkert sätt alternativ för att förebygga cancer.


Myricetin, som är ett ämne i grön lök visar på väldigt starka cancerhämmande effekter. Ämnet studerades redan i en studie 2007 som publicerades i American Journal of Epidemiology. Även i den studien påvisades myricetinets goda effekter på ogynnsamma cancerceller. Tre olika typer av flavonoler, inkluderat myricetin uppvisade cancerhämmande förmåner i studien.


Resveratrol är en antioxidant och fytokemisk förening som finns i röda druvor. Även resveratrol har påvisats förebygga och hämma utveckling av cancer, samtidigt som ämnet även kan skydda mot hjärtsjukdomar, hämma åldrandeprocesser, förbättra vår syn och förebygga diabetes.


Andra cancerhämmande fytokemikalier är tex allicin i vitlök, anthocyanidins i tranbär och blåbär, sulforaphane i korsblommiga grönsaker som broccoli och blomkål och anti-aromatas föreningar i svamp.


Källa: NaturalNews


Mer om fytokemikalier, grönsaker och bär:


www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
Www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org

www.kostkoll.se