Ny forskning: Livsmedelsverkets rekommendationer om lättmjölk och mättade fetter, helt felaktiga?

 Jag ÄLSKAR Karin Ahlborg och hennes sätt att sticka ut hakan i de krönikor som hon publicerar. 

I dagens krönika går att läsa info om mitt tidigare blogginlägg, där nya rön gör att WHO och hjärt och lugnfonden drar tillbaka sina varningar om att fett är farligt för hjärta och kärl. Nya undersökningar visar istället att man INTE får hjärtattacker för att man dricker mjölk och äter smör.


Som Karin skriver, så får man inte cancer för att man stoppar i sig fett av något slag och går inte ens upp i vikt på grund av att man äter just fett av vilken sort som helst förutom industritransfetter.

Det jag vill tillägga är att fett snarare minskar risk för cancer eftersom det bidrar till ett elastiskt cellmembran som kan plocka upp näringen, det för ut gifter och tungmetaller, hjälper till med hormontillverkningen, smörjer matmassan i tarmen samt medverkar vid upptag av de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K.

Det slutgiltiga är att hela genomgången av de stora studierna mynnar ut i att Livsmedelsverket inte har något stöd alls för sina rekommendation om att barn bör äta lättmargarin och dricka lättmjölk samt att vi ska undvika smör och orginalprodukter.


Karin skriver att hon gick in på livsmedelsverkets hemsida och fann… INGEN information eller kommentar alls om denna revolutionerande världsnyhet.

Det är så man blir gråhårig (och jag ska inte säga vad var det jag sa *ler*)

Läs mer om orginalrpodukter, mättade fetter och hur du undviker kemiska produkter, tillsatser och light: www.kostkoll.se