Nivåer av omega 3 och omega 6 kan påverka inflammation i samband med artrit

I en studie med patienter, i genomsnitt 60 år, syntes samband mellan omega-6 fleromättade fettsyror (omega-6) och inflammation i samband med artrit. Studiens deltagare hade ett BMI på 30 och 50 procent var kvinnor och 50 procent var män. Det syntes också en koppling mellan låga omega-3 fleromättade fettsyror och inflammation i samband med osteoartrit (OA).  Forskarna konstaterade att systemiska nivåer av omega-3 och omega-6-fettsyror kan påverka inflammation i samband med artrit.
 
Reference:”Association of plasma n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids with synovitis in the knee: the MOST study,” Baker KR, Matthan NR, et al, Osteoarthritis Cartilage, 2012 Feb 4; [Epub ahead of print]. (Address: Boston University Clinical Epidemiology Research and Training Unit, Boston, MA, USA. E-mail: baker.kirk@epa.gov ).

Läs mer om kost och hälsa:


www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info 
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu