Motionera barnen på enkelt vis!

Många barn har en motvillighet i sin rörelse och behöver hjälp med fantasi och påhittigheter kring motion och aktivitet. Mitt tips är att ni sätter er ner tillsammans och skriver en lista på roliga saker som han vill prova. Ni kan dela upp listan på vad han vill prova på egen hand och vad som ni kan göra hela familjen tillsammans. Sätt som mål att avverka en eller två nya gemensamma aktiviteter per månad och hjälp honom så att det är möjligt för honom att prova helst två och minst en ny aktivitet per månad av hans roliga lista. 
 
Motionera tillsammans så mycket ni kan och stick in motionen i er vardag genom promenader m.m. Köp gärna en sådan liten studsmatta som ni kan ha i hans rum eller framför tv:n och gör en deal om att han ska hoppa varje reklam eller minst 30 minuter per dag. Även hopprep är en sådan billig och enkel variant.
 
Ni kan även köpa varsin stegräknare som ni alla använder för att mäta era dagliga steg. Låt sonen vara ansvarig för det och läsa av allas steg framåt kvällskanten. Sätt minst 7500 steg som ert dagliga mål och försök sedan att öka detta till 10.000 steg per dag och person.


Barn som är lite rultiga växer ofta in i sin vikt när de växer på längden MEN det behövs regelbunden motion och ett hälsosam livsstil gällande mat, sömn, stress och vätska. Maila mig gärna med frågor kring detta om ni vill ha tips och råd!