Modifierad atmosfär (MAP) styr och modifierar atmosfären kring frukt och grönsaker

Att frukt och grönsaker är besprutade med bekämpningsmedel, det vet vi om, men att de också bekläs med ett lager av plast, är mindre känt. Lagret läggs på färska frukter och grönsaker, inkluderat ekologiska sorter och en form av ätbar plastbeläggning som bidrar till ökad hållbarhet. Processen kallas för modifierad atmosfär (MAP) och  innefattar att styra eller modifiera den atmosfär som omger produkten för att på så sätt fördröja förstöring. Detta kan alltså åstadkommas genom att belägga livsmedel med en ätbar film.

På viss frukt och vissa grönsaker använder man även genmanipulering med latex, såsom i tomatodlingar där man önskar göra tomatens skal tåligare. Latexlagret innebär att de som är allergiska mot latex, också är allergiska mot tomater.

Fyra grundläggande material som används för ätbara filmer är lipider, hartser, polysackarider och proteiner, och dessutom en mängd av olika antibiotika, mjukgörare och strukturmodifierande ämnen.


Läs mer på Mercolas sajt:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/02/08/that-isnt-wax-on-
your-organic-apple.aspx?e_cid=20120208_DNL_art_1


Och läs mer om kemikalier och GMO:
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kostkoll.se

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info