Lingonextrakt kan minska oxidation, öka antioxidantskyddet och hindra minskning av kroppens glutationnivåer!

Extrakt från nordiska lingon kan minska kroppens totala oxidantstatus och öka antioxidantskyddet, visar ny uppgifter från Dr Chang. En studie på råttor visade att en dos på 23 milligram per kilo kroppsvikt var tillräcklig för att förhindra minskning av glutationnivåerna. Glutation är en co-faktor i antioxidantenzymet glutation peroxidas.


Studien, som genomfördes på Chr Hansen livsmedelsklassade lingonextrakt (Vaccinium vitisidaea), ger ett efterlängtat vetenskapligt stöd för vanliga nordiska lingon. Studien publicerades i nättidningen Journal of Agricultural and Foodchemistryi.


Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry
Published online ahead of print, doi: 10.1021/jf103965b
“Food Grade Lingonberry Extract: Polyphenolic Composition and In Vivo Protective Effect against Oxidative Stress”
Authors: C. Mane, M. Loonis, C. Juhel, C. Dufour, C. Malien-Aubert

www.kosttillskott-guiden.net
www.vitaminochmineral.se
www.kostkoll.se