Lågkolhydratdiet i kombination med högt intag av kött kan öka riskerna för dödsfall!

Konsumenter som äter lågkolhydratkost baserad på stor del kött löper betydligt större risk för dödlighet, jämfört med de som baserar sin kost på frukt och grönsaker. Studien baseras på mer än två decenniers forskning och utfördes av Harvard School of Public Health och University of Singapore.

Forskarna fann att kolhydratfattig kost som var vegetarisk, gav minskad risk för hjärt-och kärlsjukdomar och cancer medan djurbaserad, kolhydratfattig diet istället ökade riskerna för dödsfall.


Forskarna menar att en Atkins-diet med Low-Carb, som är laddad med korv, bacon och biffar ökar riskerna och att man istället bör välja en Low-Carb diet med mer grönsaker och vegetabiliskt protein och fett. Studien publicerades nyligen i Annals of Internal Medicine.


Source: Annals of Internal Medicine
Volume 153 no. 5, pages 289-298
“Low-Carbohydrate Diets and All-Cause and Cause-Specific Mortality”
Authors: T.T. Fung, R.M. van Dam, S.E. Hankinson, M. Stampfer, W.C. Willett, F.B. Hu.

www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.zarahssida.se