Krillolja kan dämoa inflammation och oxidativ stress vid ulcerös kolit

Fiskolja kan balansera upp förhållandet mellan omega 3 och omega 6, vilket minskar risk för inflammation. Vid ulcerös kolit eller Crohns är det viktigt att se över fettbalansen, produktionen av glutamin, matsmältningen och saltsyraproduktionen, samt hur enzymer och organen (främst avgiftningen) fungerar i kroppen.

En ny studie visar att tillskott av krill olja (KO) har en skyddande effekt mot dextransulfat natrium-inducerad kolit, dvs inflammation och oxidation i tarmen (oxidativ markör).

Reference:”Dietary supplementation of krill oil attenuates inflammation and oxidative stress in experimental ulcerative colitis in rats,” Grimtad T, Bjorndal B, et al, Scand J Gastroenterol, 2011 Nov 30; [Epub ahead of print]. (Address: Department of Medicine , Division of Gastroenterology, Stavanger University Hospital, Stavanger , Norway).

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.receptkoll.se
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.d-vitamin.biz
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org
www.skoldkortel.info
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.gravidkost.se
www.smoothie-recept.se
www.medicinsk-geologi.se