Kombinera probiotika och prebiotika för symbiotika

Idag känner många till probiotika och dess goda effekt på tarmsystemet. Men vad många inte känner till är att probiotika även behöva prebiotika för att fungera optimalt.

Probiotika är goda bakterier från olika bakteriestammar. Urval av stammar och mängd beror väldigt mycket på om du har problem eller inte, samt vad du har för problem. Tex så är bakteriestammen L.casei viktig vid tarminflammation.

Prebiotika är, tex kostfibrer, som skapar en god miljö där probiotikan sedan kan växa. Studier visar att prebiotika hjälper tarmens goda bakterieflora att förökas medan det även minskar dåliga bakterier. Prebiotika är således lika viktigt som probiotika.

Prebiotika finns naturligt i vissa av våra livsmedel som tex havre och kiwi. Du kan även använda inulin, en kolhydrat som inte bryts ner och tas upp i tarmen utan fungerar som kostfibrer. Inulin finns som kosttillskott och å

Symbiotika är således kombinationen av probiotika och prebiotika, som tillsammans hjälper din tarmflora att växa sig frisk och motståndskraftig.