Karnitin och liponsyra kan förebygga diabetes och förbättra kognitiv funktion

En ny studie som publicerats i Journal of Clinical Biochemistry and Nutritionvisar att naturligt förekommande cellulära antioxidanten, alfaliponsyra, har som förmåga att korrigera de onormala insulinnivåer som kan framkalla diabetes. Liponsyra kan dessutom föryngra energiproduktionen i den utsatta mitokondrier och öka omsättningen av socker och kolhydrater, vilket återställer den korrekta insulinaktiviteten.  

Alfaliponsyra instruerar kroppens biljoner celler så att de kan bränna glukos på ett effektivt sätt och ge ökad ämnesomsättning och energiproduktion. Studiens resultat visar att det finns en viktig koppling mellan cellens antioxidantstatus och normala insulinnivåer. När vi erhåller insulinresistens eller minskad insulinkänslighet, så beror det till stor del på den stress som ett ständigt högt blodsocker innebär. Denna stress och oxidation kan påverkas och minskas ner genom tillförsel av antioxidanter.

Källa:
www.ncbi.com
www.wellnessresources.com

www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.kosttipset.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se