Kan solen, månen och planeternas dragningskraft påverka vår hälsa?

Jag ÄLSKAR astrologi, kunskapen om rymden och de planeter som finns i den. Det är oerhört intressant och påminner mig mycket om örtmedicin, dvs: desto mer jag läser om det, desto större ödmjukhet får jag inför hur lite jag egentligen vet och kan. Med dagens begränsade forskning, så är det mycket troligt att stora påfund av ny kunskap kommer att uppdagas inom de närmaste årtiondena.  
 
Jag är fast övertygad om att flera framtida, hälsorelaterade lösningar kommer att sammankopplas med dragningskraft, månvarv och solstånd. Eftersom solsystemet består av planeter, asteoriter, kometrar och månar som ligger i speciella banor kring solen så påverkas också allt av dragningskraften. Idag märker många människor att de påverkas av fullmåne och av de mer påtagliga skiftningar som finns i naturen, såsom årstider och dygnsrytm.

Solen är stor som en ”vanlig stjärna” och består av glödande gas som strålar ut ljus och värme.Kring solen cirkulerar flera planeter, på liknande sätt som kring andra stjärnor. Om man tänker på att solen avger värme och ljus, så inser man ganska snabbt att den har en central funktion i allt liv, trots att vi sällan tänker så långt i vårt moderna liv med möjligheter till annat ljus via tex: elektricitet. 

Mellan solen och jorden är det 150 miljoner km, vilket motsvarar åtta minuter i ljusets hastighet. På solens yta är det nästan 6000 grader varmt och ytan är 109 gånger större än här på jorden. I solens kärna omvandlas vätgas till helium med genom en fusion, vilket innebär ett gradantal på över 1,5 miljard grader.

Det är så otroligt att vår jord har en atmosfär som skyddar oss mot både UV-strålning och meteoriter. Atmosfären har som funktion att fördela värmen över vår jord och mellan dag och natt. Hos oss tar det 29,5 dygn för månen att passera ett varv kring jorden, vilket alltså är uppkomsten till våra månadsindelningar.

Kommer du ihåg vilka planeter som påverkar oss här på jorden?

Merkurius är en liten, liten planet som motsvarar en tredjedel av jorden i yta. Dess temperatur kan sjunka mycket lågt eftersom den inte har en atmosfär och ett år varar endast 88 dygn (från jorden räknat).

Venus däremot är lika stor som jorden, roterar medsols och har en koldioxidbaserad atmosfär, vilket orsakar en miljö liknande vår växthuseffekt. Temperaturen kan bli oerhört hög och ett års längd är 243 dygn (från jorden räknat).


Mars är bara hälfen så stor som jordens yta och man tror att där finns fruset vatten som en gång i tiden kan ha varit flytande. Ett rotationsvarv tar 40 minuter längre tid än för oss på jorden och ett år innebär hela 687 dygn (från jorden räknat). Den högsta vulkanen på mars är tre gånger högre än Mount Everest och planeten har två små månar.


Jupiter är störst av planeterna i vårt solsystem och är hela 11 gånger större i diameter än vår jord. Den har så mycket som 13 månar och roterar oerhört snabbt kring sin axel, vilket innebär att det tar 10 timmar för ett dygn och 12 dygn för ett år (från jorden räknat).

Saturnus 4 välkända ringar består av is, sten och stoft och mellanrummet mellan dem framkommer på grund av gravitationsstörningar från de 24 månarna och planetens oerhört höga dragningskraft.

Uranus har liknande ringar som saturnus, men de är mycket tunnare. Planeten har 15 månar, med cirka 16 timmar på ett dygn och 84 dygn på ett år (från jorden räknat).

Neptunus är lika stor som uranus, har 8 månar men är utan ringsystem. För neptunus tar det 165 dygn på ett år (från jorden räknat), då ett dygn är 18 timmar långt.  

Pluto är minst av alla planeter, har endast en måne, ett dygn som i våran tidsräkning motsvarar 6 dygn och 9 timmar samt ett år som hos är hela 248 år.