Isoflavoners förmåga att styra koppar kan förhindra cancer

Sojaisoflavoner kan hämma utvecklingen av cellernas utveckling bröstcancer tack vare sin förmåga att styra koppar, enligt en ny studie.


Forskningen tyder på att genistein blockerar tillväxten och utvecklingen av cancerceller. Kopparnivåerma ses som betydligt förhöjda i nästan alla typer av cancerfall. Koppar står för tillväxten av de små, små kärl som leder fram till tumören och på så sätt ger den näring.

Epidemiologiska studier har visat att populationer med högt isoflavonintag genom sojakonsumtion, har lägre bröst-, prostata-och tjocktarmscancer. Det är dock viktigt att sojan är helt fri från genmanipulering och bekämpningsmedlet round up. Köp alltså bara KRAV-märkt soja.


Source: Molecular Nutrition & Food Research
Published online ahead of print, doi: 10.1002/mnfr.201000329
“Soy isoflavone genistein induces cell death in breast cancer cells through mobilization of endogenous copper ions and generation of reactive oxygen species”
Authors: M.F. Ullah, A. Ahmad, H. Zubair, H.Y. Khan, Z. Wang, F.H. Sarkar, S.M. Hadi

Läs mer:

www.kostkoll.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.zarahssida.se