Hälsosamma picknicktips för stranden

ÄNTLIGEN är solen här, och stranden lockar både stora och små. När man är ute hela dagen, så kan det vara bra att ta med en fin och hälsosam picknick. Ofta är det dyrt att handla vid stränderna, och de alternativ som finns är sällan hälsosamma. Det är dessutom ett bra sätt för att orka längre, eftersom vi oftast blir trötta när vi är hungriga och det kan vara långa köer till matställen och de små strandkioskerna.

5 tips på enkel strandmat

1. Den klassiska pastasalladen brukar ofta fungera bra, men istället för pasta kan du använda quinoa, bovete eller amaranth som grund. Dessa råvaror är örter, som har mer protein och fett än kolhydratbaserade alternativ som pasta och potatis. Du står dig bättre och håller blodsockret i schack. Gör din sallad riktigt matig, med bönor, linser, avocado, oliver m.m. och ha gärna bladspenat som grund, istället för vanlig isbergssallad.

2. Tänk på att ta med gott om dryck, och då gärna vanligt vatten med lite mineraldroppar eller en nypa havssalt. Om du vill ha lite roligare dryck, som dessutom är kyld, så kan du lägga ner frysta bär i en vattenflaska och fylla på med kallt vatten. Vattnet blir naturligt smaksatt, är fräscht och hälsosamt. Om du har med lite salt i vattnet, så går det inte lika snabbt genom kroppen, vilket är bra under en varm dag då vi svettas mycket, samtidigt som det är skönt att slippa springa på toaletten så ofta.. :)

3. Ta med en härlig smoothie till stranden och kyll ner med isklabbar eller små påsar med frysta bär. Blanda din smoothie med bär och vatten som grund, så behöver du inte vara orolig för att den ska bli dålig. Havremjölk och rismjölk, eller mandelmjölk och quinoamjölk håller lite bättre än vanlig mjölk, så det kan också vara ett bra alternativ.

4. Om du vill ha med ett mer matigt alternativ på er strandpicknick, så är hemmagjorda proteinbarer ett perfekt mellanmål. Även en stor och fin fruktsallad, med nötter och bär kan vara mättande, men ändå svalkande, under er varma solskensdag. En av mina egna favoriter är att köpa med vegetarisk sushi om jag inte hinner laga iordning något på egen hand.

5. En sak som kan vara bra att tänka på är att äta på dagen även om du inte känner någon direkt hunger. När det är varmt, så blir vi sällan hungriga och kan glömma bort att äta. När sedan solens hetta lägger sig framåt eftermiddagen, blir vi otroligt hungriga och äter väldigt stora kvällsportioner. Det är bättre att äta små mål under dagen, och gärna svalkande alternativ om hettan ligger på. Frukt, bär och smoothies är superfavoriter som passar bra även när det är varmt.

Besök mina sajter för mer tips:

www.picknick-tips.info
www.smoothie-recept.se
www.kostkoll.se
www.vegetarisk.info
www.rawfood-kost.se
www.ekologisk-mat.info
www.zarahssida.se

www.kosttipset.se