Frill – Mjölkfri, glutenfri och sockerfri glass gjord på frukt och bär

Frill-the-frozen-smoothie-vegansk-sockerfri-mjoelkfri-glass

Vi gör ofta egen glass på frukt och bär och när vi ska köpa glass blir det uteslutande raw food-glass.  Vi har faktiskt helt slutat att äta vanlig glass :)

Ett tips är Frill, en ny glass som är tillverkad av frukt, bär och grönsaker. Den är krämig och god, och smakar precis som ”vanlig glass”. Vi bjöd flera barn på glassen och de älskade den. Frill är helt utan tillsatt socker,  fri från sötningsmedel och den är rik på fibrer, vitaminer och mineraler. Glassen är även helt fri från mjölk, gluten och innehåller endast sojalecitin, inte soja i sin hela form (sojalecitin är fett och vid intolerans eller allergi är det proteinerna i soja man reagerar på).

Frill innehåller hälften av den sockermängd som finns i vanlig glass och allt socker kommer naturligt från frukt och bär. Till smaken är den inte lika söt som vanlig glass, vilket är väldigt positivt.

En annan positiv sak är att glassens grönsaker, frukt och bär skördas solmogna. De är alltså inte övermogna som merparten av butikernas frukt och grönt är. Efter skörd fryses allt grönt ner direkt vilket bevarar både smak och näring på ett effektivt sätt.

Frill innehåller ca 10% fibrer vilket innebär att en portion frill (ca 80 g) innehåller ca 30-40 % av det dagliga rekommenderade fiberintaget. Eftersom olika fibrer är bra för olika bakterier i tjocktarmen så valde de, att utöver de fibrer som kommer från frukten och grönsakerna, även att tillsätta fyra olika slags kostfibrer, däribland vetedextrin och äppelpektin.

Chokladen är vår favorit men barnen älskade alla tre smakerna, även den gröna med spenat ;)

Läs mer om Frill

[fb_button]