Fråga Zarah om frukost och mellanmål

Fråga:
Mina barn äter 1 knäckebröd med bregott och 1 tallrik med havrefras eller cornflakes och mjölk. De får detta till både mellis och frukost och jag undrar om det är bra? Är det viktigt med mellanmål?

Svar:
Er frukost ser bra ut i mängden MEN jag skulle byta havrefras och cornflakes mot frebaco´s havreringar eller osötade musli. Mackan skulle jag byta mot osötat mellanmörkt bröd med smör på. När det gäller bröd, så är det viktigaste att välja ett som inte innehåller socker, sirap eller andra sötningskällor. Barn behöver den energi som finns i brödet, så jag rekommenderar tex: fazers toastbröd eller axa´s lingongrova.
 
Mellis är bra för att hålla barnens energi och näringstillförsel på ett bra sätt över dagen. Tänk på ett mellanmål som en måltid fast delad i två. Havregrynsgröt, en grov smörgås, fil med osötad musli eller en fruktsallad är kanonmellanmål.
 
För att skoja till muslin, så kan du riva ner lite äpple, hacka ner lite torkad frukt eller nötter. Variera mellanmål och frukost, så att det blir näring från fler källor!