Flera märken av kokosvatten har lägre näring än angivet, visar nytt konsumenttest

Jag har tidigare skrivit flera inlägg och artiklar om kokosvatten. Det är ju en fin tanke, med hänsyn till kokosoljans positiva effekter, men enligt nya konsumenttester, så är det inte riktigt lika hälsosamt som producenterna skyltar med .


Det är främst kokosnötens fetter och laurinsyra som besitter de hälsosamma egenskaper som gör kokosfettet så fantastiskt. När vi använder kokosnötens vatten finns således inget eller väldigt lite fett kvar, vilket minskar dryckens positiva hälsoegenskaper.
 
På de flesta kokosvatten anges dessutom att vattnet innehåller en fin balans av natrium, kalium, magnesium och att det har otroligt låg sockerhalt. Tyvärr, så stämmer det inte riktigt när man väl börjar analysera produkterna. Enligt konsumenttester har endast 1 av 4 tillverkare av kokosvatten rätt angivet innehåll av vattnets näringsämnen.


Vita Coco innehåller tex 82 procent natrium och 35 procent magnesium lägre än det som stod angivet på förpackningen. Dessa två näringsämnen är knutna till hydrering. 


Coconut Waters Review – Tester av Vita Coco och Zico
ConsumerLabs.com

www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.kosttipset.se
www.kolhydrater.org