Därför fungerar inte din mobil ute på landet och på tåget!

Orsakerna till att din mobiltelefon tappar sin täckning kan vara flera men en av de vanligaste orsakerna ute på landet är att höstfukt på träden får signalerna att studsa. En annan orsak är att signalerna studsar mellan husen i stadsmiljön eller att du har radioskugga när du vistas inomhus. När du åker tåg, så är mottagningen sämre p.g.a. SJ har monterat solskyddsfilm på tågets fönster, vilket hindrar mobilens radiosignal.


Detta utdrag går att läsa på bloggen mobilsmog, ang strålningen på tågen:
”Att åka tåg idag är inte roligt vare sig man vill prata i mobilen eller försöka att undvika strålningen från den. Tågkupén är som en avskärmad låda av metall som dessutom har metallfilm på fönstren. Effekten blir den samma som i en mikrovågsugn, där så lite strålning som möjligt ska komma ut. Mobilerna får då höja uteffekten så att signalerna ska nå fram till basstationerna utanför tåget. Resultatet blir då att personerna som sitter i vagnen utsätts för betydligt mer strålning än om de befann sig utanför och ringde.”

Min personliga åsikt är att mobilerna är oerhört oroande, det tillsammans med all annan strålning som omger oss. Visste du tillexempel att din mobil jobbar dubbelt så hårt om du håller längst upp på mobilen när du talar? Detta p.g.a. du täcker sändaren, som du behöver dubbel strålning för att kunna ta emot signalerna. En annan intressant aspekt är att fertiliteten minskar upp till 40% när du har mobilen i byxfickan och att hjärntumörerna ökar lavinartat hos barn som talar i telefon. Missa inte mina artiklar i ämnet. Länkarna finner du nedan!


Källa för fakta, undersökningar m.m. inom mobilstrålning:  
http://www.mobilsmog.se
http://vlt.se

Läs mina 10 tips för minskad vardagsstrålning:
http://www.piggabarn.se/blog.php?bid=359

Och om strålning från micro och näringspåverkan:
http://www.piggabarn.se/blog.php?bid=360

www.kostkoll.se
www.piggabarn.se
www.ekologiskaval.se