Choklad kan öka uthålligheten vid motion, visar en ny studie

Choklad kan förbättra träningens prestanda och vår uthållighet, enligt en ny studie. Studien publicerades i The Journal of Physiology och visar att intag av kakao (flavanolen epicatechin) resulterade i ökad uthållighet och kapacitet under träning.


Detta beror främst på att epicatechin inducerar strukturella och metabola förändringar i testdjurens skelett- och hjärt muskler. Studien utfördes av forskare vid University of California, San Diego.


Source: University of California, San Diego
L.Nogueira, I. Ramirez-Sanchez , G.A. Perkins , A. Murphy , P.R Taub , G. Ceballos , F.J. Villarreal , M.C. Hogan , M.H. Malek

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.motionstipset.se
www.kosttipset.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info