Bok- och biblioteksmässan

Hallojsan!

Är nyss hemkommen från ett mycket regnigt Göteborg och en lång dag på årets fantastiska bok- och biblioteksmässa. Jag åkte ner redan 3.00 i natt och var framme vid 9.00-tiden, så det har varit mycket bilresa, men jag älskar ju att köra bil *ler*.
 
Jag var i hälsorummet och svarade jag på frågor om kost och motion för barn, tillsammans med bland annat Fredrik Paulun. Vid lunch var det min tur att föreläsa om hälsa för barn och om min bok Pigga Barn Pigga Föräldrar. Hälsoscenen var välfylld med folk och det var lika roligt som alltid ge mina älskade inspirationtips. Innan jag begav mig hem igen, så tillbringade jag även eftermiddagen i hälsorummet igen.

Har fått mail om receptet på onsdagens kladdkaka på nyhetsmorgon, så här kommer det *ler*

Hälsosam kladdkaka… som en American cookies nästan :-)

1 dl rapsolja
4 äggvitor
1/2 dl russin
1/2 dl hackade dadlar
1/2 dl hackade fikon
1,5 dl durumvetemjöl
4 msk kakao
1/2 tsk havssalt
50 g mörk choklad (minst 70 % kakao och sockerfri)
Kokosflingor till formen

(Byt durumvetemjöl mot glutenfritt mjöl eller bovetemjöl för att få ett glutenfritt alternativ. Laktosfri keso passar perfekt som tillbehör för laktosintoleranta. Tänk även på att använda mjölkfri choklad för att få en laktosfria variant)

Sätt ugnen på 175 grader. Olja in en form med löstagbar kant och bröa den med kokosflingor. (kokosfett är ett fett som kroppen inte tar upp lika bra, så det är okej i lagom mängd) Blanda ihop äggvitor, durumvetemjöl, kakao och havssalt och vispa väl. Krossa eller smält mörk choklad och blanda med russin, dadlar och fikon. Rör ihop smeterna och häll i formen. Grädda ca: 20 minuter eller tills kakan är genomtorr. Prova gärna med en teststicka. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar. Servera med keso och färska bär.

Kramkram från en trött Zarah