Blåbär kan minska risk för diabetes, visar ny studie!

En daglig smoothie med bioaktiva ingredienser från blåbär ger ökad känslighet för insulin, och kan därmed minska risken för att utveckla diabetes i riskgrupper. Till riskgrupperna räknades överviktiga, icke-diabetiker och insulinresistenta människor som konsumerade en daglig blåbärssmoothie under sex veckors tid. Deltagarna i studien upplevde en 22 procentig förändringar i insulinkänsligheten, jämfört med endast 4,9 procent i placebogruppen. Resultaten publicerades nyligen i Journal of Nutrition.


De positiva effekterna av blåbär tros vara knuten till deras höga innehåll av flavonoider, då särskilt antocyaner och flavanoler.


Source: Journal of Nutrition
Published online ahead of print, doi: 10.3945/jn.110.125336
“Bioactives in Blueberries Improve Insulin Sensitivity in Obese, Insulin-Resistant Men and Women”
Authors: A.J. Stull, K.C. Cash, W.D. Johnson, C.M. Champagne, W.T. Cefalu

www.kosttillskott-guiden.net
www.vitaminochmineral.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.naturmedicin-guiden.se
www.vegetarisk.info