Biotillgänglighet och eliminering av resveratrol

Resveratrol är oerhört kraftfullt och absorberas snabbt i tarmen, men dess verkan diskuteras ofta i olika sammanhang. Anledningen till att den kan ifrågasättas är att biotillgängligheten är låg, vilket är ett problem. Den låga biotillgängligheten beror på att resveratrol modifieras snabbt i tarm och lever. Elimineringen är dessutom väldigt snabb via njurarna, vilket innebär att det i högsta grad behöver räknas som en färskvara.


För att få god effekt, så behöver man alltså finna en resveratrol som är av hög standard och som är tillverkad i låg temperatur så att den är oförstörd. Tillskotten bör tas på daglig basis, då de elimineras snabbt från kroppen. Dagsdosen kan också delas upp så att den tas både morgon, middag och kväll.

www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se
www.vitaminochmineral.se

www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kosttipset.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.skoldkortel.info