Bekämpa inflammationsrelaterade sjukdomar som cancer, hjärtsjukdomar, Alzheimers `s sjukdom och fetma med Curcumin (gurkmeja)

Jag har skrivit oerhört mycket om Curcumin och dess goda antiinflammatoriska egenskaper. Curcumin är den gula beståndsdelen i curry och gurkmeja och dess fantastiska förmåga att bekämpa sjukdomar, stödjs av ett stort antal studier. 
 
Curcumin och inflammationssjukdomar

Curcumin har visat sig besitta fantastiska egenskaper genom att dramatiskt minska riskerna för cancer, hjärtsjukdomar och Alzheimers `s sjukdom. Anledningen är främst att den har en antiinflammatorisk påverkan som motverkar de sjukdomar som uppstår p.g.a. ett inflammationstillstånd. Curcumin kan dessutom påverka vår inlagring av kroppsfett genom att ändra vår fettomsättning.

Antioxidantrik och inflammationshämmande Curcumin

Curcumin består av naturliga polyfenoler, som är kraftiga antioxidanter med anti-inflammatoriska egenskaper.  Curcumin har visat sig vara ett kraftfullt verktyg i kampen mot cancer, eftersom det hjälper till att återställa immunsystemets funktioner som försvagas efter årtionden av dålig kost och miljöfaktorer.

Stärk immunförsvaret med Curcumin

Curcumin arbetar för att stärka immunförsvaret genom att återställa funktionen av de viktiga immunceller som kallas för CD4 och CD8 T-celler. Enligt en studie publicerad i The Journal of Biological Chemistry, kan curcumin öka produktionen av proteiner som behövs för immuncellsspridning och samtidigt minska utveckling av de proteiner som förstör immuncellerna.


Curcumin och blodpropp

Curcumin påverkar uppkomst av farligt  plack i kärlen genom att sänka nivåerna av systemisk inflammation. Detta reglerar uttrycken i våra gener genom att inhibera frisättning av kemiska budbärare i kroppen som svarar på stress, dålig kost och vår miljö. Resultatet av en studie som släpptes i The Journal of Cardiovascular Medicine visar att curcumin förhindrar blodplättarnas koagulering vilket som kan leda till en livshotande blodpropp.


Curcumin och Azlheimers

Forskare har noterat att förekomst av Alzheimers `s sjukdom bland äldreminskar om de äter daglig krydda med curry.  Curcumin uppvisar starka antioxidativa egenskaper och är känd för att passera den viktiga blod-hjärnbarriären, där den agerar för att minska ansamlingen av skadligt plack. Genom att hämma amyloida plack i synapsen där elektriska impulser får kontakt med olika delar av hjärnan, så bevaras minnet och symptomen minimeras eller elimineras.


Minska i vikt med Curcumin

Curcumin hjälper till att förebygga fetma och bistår vid naturlig viktminskning på grund av dess förmåga att hämma bildning  av nya blodkärl vid bildning av nya fettceller. Polyfenolerna påverkar också hur kroppen reglerar triglycerider (blodfetter) som sedan lagras som fett eller förbränns som energi. En studie som publicerades i The Journal of Nutrition visar att curcumin förhindrar ansamling av triglycerider i blodet och minskar ämnesomsättningens fettlagring.

Källa:
www.viktminskningstips.net
www.kostillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.naturalnews.com

www.kostkoll.se