Behandla candida med Kaprylsyra (kokosfett) och Pau Darco

Kaprylsyra är en mediumlång fettsyra och antimykotisk substans som finns naturligt i kokosnötter. Dess antimykotiska egenskaper gör den till ett oerhört effektivt ämne för att motverka candida. Forskning visar även att den aktiva substansen kan verka effektivt vid behandling mot Alzheimers.

Kaprylsyra fungerar genom att förse hjärnan med en alternativ energikälla. Friska hjärnor använder glukos som sin huvudsakliga källa till cellernas energi och när vi äter för lite kolhydrater, så bildar kroppen kemisk energi i form av ketoner. Om vi har sockerberoende, candida eller vill äta så lite socker/kolhydrater som möjligt, så är alltså kaprylsyra ett ypperligt alternativ. Vid Alzheimers sjukdom använder hjärnan mindre glukos och om det fanns en annan energikälla, som exempelvis kaprylsyra, så skulle det sannolikt kunna påverka sjukdomen i rätt riktning.

Kaprylsyrans positiva egenskaper vid candidaöverväxt har backats upp av forskning i över 40 år. Främst, så hjälper kaprylsyrans förmåga att ge oss energi, till så att vi inte behöver äta lika mycket socker. Med mindre socker i kosten, är det lättare att svälta ut svampen och på så sätt minska symtom och obehag. Merparten av de som lider av candidaöverväxt, har starkt sockersug och upplever det nästan som att de går i dimma, p.g.a. det låga blodsocker som uppstår när svampen suger till sig sockret. 

Candida kan ge överväxt när immunförsvaret är nedsatt och/eller om vi har högt intag av socker under lång tid eller om vi har dålig tarmflora. Det är dock viktigt att känna till att candida även kan uppstå om det finns en tendens till kvicksilverförftning eftersom candida skyddar oss mot tungmetallen. Candida drar alltså till sig kvicksilver på samma sätt som att svamp i skogen drar till sig tungmetaller.      

Symtom för candida är tex artrit, kroniskt trötthetssyndrom, fotsvamp, crohns sjukdom, gastroenterit samt stort sockersug, irritation och svullnad/gaser i tarmen. Uteslut alltid socker, snabba kolhydater, fruktsocker, agavesirap samt andra söta källor och minska ner på svårsmält mat som kött, mjölkprodukter. Vete/sädesslag bör uteslutas helt.

Behandla candidan med kaprylsyra (kokosolja) 3-4 gånger per dag, samt pau darco-te, vitlök och svält ut den genom en strikt sockerfattig kost. Komplettera med probiotika i dubbel dos och/eller tredubbel dos samt med prebiotiska livsmedel.

Källa: Alzheimers Weekly

www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.vegetarisk.info
www.skoldkortel.info
www.d-vitamin.biz
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se