Back to Earth – Sveriges mest naturliga och hudvänliga mineralsmink

Om du använder smink, hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter på daglig basis, så är det viktigt att de är rena och naturliga. Det kan vara svårt att hitta giftfria produkter som är oparfymerade, hudvänliga och som är fria från kemikalier.

När vi letade efter naturligt smink som är bra för både kropp och miljö, så hittade vi Back to Earth. Back to Earth drivs av eldsjälarna Karin och Mats Eliasson och de erbjuder smink som är helt fria från oljor, vatten, parfymer, konserverings- och förtjockningsmedel. Deras produkter kommer från naturen och är naturliga mineraler som pulveriseras och renas.

Back to Earth erbjuder hudvänligt smink med få ingredienser och har sin produktion i Sverige. En väldigt positiv sak är även att alla produkter finns som prov för en billig peng, och att alla produkter finns som refill. Produkterna tillverkas i Siljansnäs i Dalarna, vilket känns väldigt genomtänkt utifrån miljösynpunkt.

Produkterna innehåller inga konserveringsmedel och inte heller bismuth oxychloride (vismutoxidklorid), ett ämne som kan vara irriterande för huden. Deras borsta är baserade på syntetiskt hår, vilket är bättre vid känslig hy men även för alla älskade djur. Genom att köpa refillpåsar, så kan du återanvända dina burkar och på så vis spara på miljön. Det blir både billigare men även mer miljövänligt :)

Karin och Mats har som ambition att erbjuda Sveriges mest naturliga och hudvänliga mineralsmink, vilket vi tycker är fantastiskt, både för naturen och för hälsan.

– Fritt från onödiga ämnen
– Täpper ej till, utan låter huden andas fritt
– Fritt från nano titandioxid
– Fritt från Bismuth Oxychloride
– Miljövänligt, och finns som refill
– Naturlig solskyddsfaktor SPF
– Passar alla hudtyper, även för dig med acne
– Har en lugnande effekt på irriterad hud
– Ger naturlig lyster
– Är ej testat på djur
– Syntethår i alla borstar
– Veganvänligt

Läs mer på: https://www.backtoearth.se