Artemisinin (malört), proteasenzymer, lägre koppar och minskat intag av socker kan vara effektivt vid behandling av cancer

En av de naturliga produkter som kan användas vid cancer är malört eller artemisinin. Örten har använts av kinesiska medicinen under tusentals år, främst för att behandla malaria och numera även cancer. Malört är särskilt värdefull vid behandling av läkemedelsresistent falciparum malaria, men också för behandling av de flesta cancerformerna.


Artemisinin innehåller två syreatomer som sitter ihophakade. Dessa två syreatomer bryts ner vid närvaro av järn genom att skapa mycket reaktiva fria radikaler som dödar malariaparasiter och cancerceller. Både cancerceller och malariaparasiter binder järn, vilket är en av anledningarna till cancerpatienters låga järnvärde. Att de har högt koppar och lågt zink, beror på att de små fina kärl som transporterar näring till tumören, byggs upp av bland annat koppar.

Cancercellernas behov av socker beror på att de inte längre använder en ATP-produktion av energi, utan framkallar långt mycket lägre energi, men via en jäsningsprocess som kräver glukos. Kring cancercellerna sitter en hinna av protein som ser till att immunförsvaret inte kommer åt de sjuka cellerna. Denna hinna kan elimineras med hjälp av proteasenzymer som spjälkar (bryter ner) proteinhinnan.

Eftersom en cancercell kan ackumulera så mycket som 1000 gånger mer järn än vad normala celler klarar, så sjunker oftast järnvärdena otroligt snabbt, Vid lågt järn bör man först utesluta att det inte är ett transportproblem med lågt transferritin och/eller problem med upptag av järn i tarmen. Vid lågt transferritin eller cancer är det viktigt att inte ge järn som tillskott  eftersom järn lagras in i cancercellerna om det är cancer som är upphovet till bristerna. Om det däremot är p.g.a. lågt transferritin, så kan järntillskott innebära fritt järn som ger förgiftning.

Det finns tre former av artemisinin: artemisinin, artesunat och artemeter. Alla absorberas bra efter peroralt intag och passerar blod-  hjärnbarriären.

www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se
www.kolhydrater.org