Allt om kost… hälsa… barn… mat och kostinspiration!

Hej kära vänner!

Sommarvärmen är som bortblåst och idag när jag var i Strängnäs så hängde regnet i luften och molnen var som svarta ljusdämpare i skyn.

Gårdagen tillbringade jag tillsammans med en av världens finaste vänner… Josefine Jäger!!! Hon är så klok, snäll och fantastiskt inspirerande! Tillsammans, så är vi som en hälsobomb med ALLT om kost, motion och hälsa för både stora och små.

Vi hade picknik i en liten park med Green n Lean-mat från min restaurang, drack en varm kopp té i solen på Kulturhusets tak… Härligt! Efter en härlig dag med rödbetsbollar, quinoa, sockerfri salsa och hummus avslutade jag dagen på restaurangen tillsammans med en alldeles underbar smoothie!

Min homeopat verkar veta vad han gör eftersom jag faktiskt mår lite bättre. Mina sjukdomar är så komplexa att det faktiskt är lätt att påverka dem i positiv riktning men nästintill omöjligt att få dem bra. Nu lägger jag till B 12-vitaminer och folsyra för att förbättra mitt näringupptag. Mina järnvärden är snart tillbaka på rätt nivåer och det känns kanonhärligt att jag faktiskt har fått ordning på det på egen hand… inga kortisonkurer här inte!!!

Nu, på fredagskvällen är vi i Västervik… jag och Josefine! Under gårdagen kom vi på att vi skulle åka på en liten semester eftersom vi är SÅ uttråkade. Jag vill att allt ska sätt igång efter sommaren och bara längtar till att alla semesterfirare är tillbaka i stan och jobbar.

Jag hämtade Josefine i morse vid 10-tiden och sen drog vi ner till Västervik. Vi hade med oss picknik som vi åt på en liten rastplats… hommus, quinoa, bovetemuffins och lite nötter. Det var så mysigt och vet ni vad som slog mig!?! Jag har inte sett en enda geting i sommar… Inte en enda!!! Jag är helt övertygad om att det är på grund av regn och rusk och istället har vi förmånen att tampas med de härliga små tvestjärtarna :-)

När vi hade ätit fortsatte vi vår färd tills vi var framme i Västervik. Vi drack lite grönt té på Harry´s, tog en shoppingtur på min älsklingsbutik Be Young och sedan handlade vi frukt på Hemköp. När vi kom fram till våra vänners festlokal (de gifter sig imorgon), så satt vi på bryggan både länge och väl och pratade om allt som tänkas kan.

Våra vänner har hyrt ett hus i Västervik där vi just nu huserar… Sitter här med en varm kopp ingefärsté, en alldeles för stor och mysig tröja och en härlig blogg framför mina ögon. *ler*

Imorgon ska vi upp i ottan och ut på en lång och fantastisk promenad. Efter det så ska vi bara ta en sväng på stan, fika lite och sedan åker vi tillbaka till Stockholm. Kanske en helt galen resa (80 mil på 2 dygn *ler*) men åhhhhhhhh vad jag älskar att ”bara vara” med Josefine.

Nu ska jag iallafall hoppa i säng… eftersom jag gäspar för fulla hus. Men, som Josefine alltid säger… man gäspar ju för att man vill bli pigg!!!

Ha en härlig kväll och sov som en prins eller prinsessa!

Kram från er lilla Tingeling