Vegetarianer kan ha lägre depåer av karnitin i sin muskelvävnad, visar ny studie

Vegetarianer har nedsatt förmåga att transportera karnitin in i musklerna samt lägre kapacitet att lagra karnitin, visar ny forskning. Karnitin spelar en viktig roll i vår ämnesomsättning och finns främst i animaliska produkter. 95 procent av kroppens karnitin lagras i skelettet och i vår muskelvävnad.


Forskare från Nottingham University Medical School i Storbritannien valde i studien, att testa muskelns karnitinupptag och retention var högre hos vegetarianer än hos köttätare.


Resultatet visade att vegetarianer utsöndrar mindre karnitin än icke-vegetarianer, att de hade lägre halter i blod och muskler, samt lägre nivåer av de transportproteiner som transporterar karnitin in i muskelvävnaden. Låga depåer av karnitin i musklerna kan bero på lägre förekomst av transportprotein (OTCN2) eller för litet intag av karnitinrika livsmedel.

Source
American Journal of Clinical Nutrition
DOI: 10.3945/ajcn.111.012047
“Vegetarians have a reduced skeletal muscle carnitine transport capacity”
Stephens, F., Kanagaraj, M., Cheng, Y., Patel, N., Constantin, D., Simpson, J., Greenhaff, P.

www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.motionstipset.se
www.piggabarn.se
www.vegetarisk.info
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kolhydrater.org
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se