Världens första mänskliga studie på genetiskt modifierade livsmedel (GMO) visar att GMO fortsätter tillverkas i våra tarmar!

Den enda mänskliga koststudien baserat på genetiskt modifierade livsmedel (GMO) har nu genomförts med sojabönor och jag har sett fram emot att läsa resultatet av denna studie. Människorna som deltog i studien fick sojabönor, med herbicidresistenta gener i bönan, främst för att den skulle överleva de annars dödliga doser av Roundup ogräsmedel som de besprutades med.


I tre av sju i studien överfördes genen i sojan till deras egna tarmbakterier, och fortsatte att fungera långt efter att de slutat äta GMO-soja, detta genom att ogräsmedlet tillverkades i den mänskliga tarmen.


Det finns allvarliga medicinska konsekvenser på denna slutsats. Dock så valde den brittiska regeringen (som hade finansierat studien) att  inte finansiera eventuell ytterligare forskning för att se om GMO-majs med insektsmedlet BT toxin också kan överföras och fortsätta att skapa insektsmedel i vår mänskliga tarmar.


Dessa typer av studier behövs i större utsträckning och detta snabbt, eftersom cirka 85 procent av majsen som odlas i USA är genetiskt modifierad för att antingen tillverka en insekticid, eller för att överleva tillämpningen av ogräsmedel. Detta kompletterat med att cirka 91-93 procent av alla sojabönor är genetiskt modifierade för att överleva massiva doser av Roundup ogräsmedel.


Då genmanipluerad majsstärkelse finns i nästan allt hel- och halvfabrikat, så innebär det innebär att nästan alla livsmedel du köper innehåller spår av GMO, antingen från majs eller soja, detta om de inte är certifierade ekologiska eller KRAV-märkta produkter via tex USDA. Andra stora GMO-grödor som kan påverka oss är tex: bomullsfrö och raps.


För att undvika genetiskt modifierade grödor (GMO), så behöver du även undvika derivatet från dem, dvs: tillsatser som maltodextrin, soja lecitin, majsstärklse eller majssirap.


Andra vanliga GMO-produkter är:


• Vissa sorter av zucchini, squash och papaya från Hawaii
• Mjölk som innehåller rBGH
• Löpe (som innehåller genetiskt modifierade enzymer) för att göra hårdost
• Aspartam (NutraSweet)


Bioteknikindustrin ger dig intycket av att detta är en mycket ren process. De tar bara en gen från en art och sätter in den i en annan, vilket är långt ifrån sanningen. Om de exempelvis skall skapa en majsanläggning som producerar ett visst bekämpningsmedel, så tar den en bakterie som heter BT för ”Bacillus thuringiensis” och ändrar det så det blir mer giftigt samt skapar miljontals kopior av genen.


Man kan nästan säga att du planterar en bit av ett virus, en så kallad promotor. Det är en ”på”-strömbrytare som sätter på denna gen dygnet runt. 24 / 7. De gör detta i miljontals exemplar och planterar i miljontals celler, för att sedan hoppas att några av de gener omvandlar sitt DNA. Då kan du klona dessa celler i växter. Detta skapar stora skador i DNA med högre nivåer av allergener och toxiner (gifter).


Exempelvis, så har sojabönor som är genetiskt modifierade, så mycket som sju gånger högre beloppet av en kända allergenen trypsin (cold trypsin inhibitor) jämfört med icke-GMO-soja som är okokad. Det finns även en ny allergen i genetiskt modifierad majs som inte funnits tidigare samt en i GMO-soja soja som blockerar upptaget av näringsämnen.


Amerikanska jordbrukarna har länge använt BT-spray på sina grödor, och eftersom det är en naturlig bakterie, Environmental Protection Agency (EPA) så hävdar bioteknikföretagen att det är säkert som livsmedel. Detta är på tok för optimistiska slutsatser.


”Granskade publicerade studier, visar att möss som matades med BT, fick skadade vävnader och skadat immunförsvaret på ett lika kraftfullt sätt som om de matats med koleratoxin. Flera av dem blev även kemiskt känsliga för formellt ofarliga föreningar.” säger Jeffrey Smith, författare till bestsellern ”Seeds of Deception”


Glöm inte heller att när BT är planterat som GMO i säden, så är det tusen gånger mer koncentrerat än i sprayversionen, fortsätter Jeffrey.

Det är inte dödlig utgång som främst lyfter vikten av GMO, utan snarare biverkningar och krafitga symtom. Till exempel nämner Mercola i en intervju med Jeffrey Smith att en italiensk studie där de utfodrade möss med BT-majs visade på en mängd olika immunsvarsrproblem, ofta förknippad med sjukdomar som:


• Reumatoid artrit
• Inflammatorisk tarmsjukdom
• Benskörhet
• Åderförkalkning
• Olika typer av cancer
• Allergier

Dessutom har Jeffrey Smith dokumenterat minst 65 allvarliga hälsorisker som härstammar från alla former av GMO-produkter.


Bland dem:


• avkomma utfodrad med GMO-soja visade fem gånger ökad dödlighet, lägre födelsevikt, och oförmåga att reproducera
• Manliga möss som utfodrats med GMO-soja hade skadade unga spermier
• Embryot (avkomman) från möss som matats med genetiskt modifierad soja hade förändrat DNA 
• Flera amerikanska bönder har rapporterat sterilitet eller fertilitet problem bland grisar och kor som utfodrats med olika sorter av GMO–majs 
• Utredarna i Indien har dokumenterat fertilitetsproblem, missfall, för tidig födsel och andra allvarliga hälsofrågor, inkluderat dödsfall, bland bufflar utfodrade med GMO-produkter med bomullsfrön
• Genetiskt modifierade livsmedel är enligt Jeffrey Smith en av de viktigaste hot som vi har mot själva hållbarheten i den mänskliga rasen.


Läs mer: www.mercola.com eller besök Mercola´s hemsida för att läsa ursprungsartikeln.

Läs mer på mina kost- och motionssajter:

www.kostkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat,info
www.detoxa.nu
www.gravidkost.se
www.rawfood-kost.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.ayurveda-guiden.net
www.picknick-tips.info
www.motionstipset.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.elitkoll.se
www.familjetipset.se
www.lektipset.se
www.zarahssida.se
www.zarahoberg.se