Varför det är viktigt att köpa ekologiska ägg…!!!

Nu är det snart påsk och förutom att vi konsumerar motsvarande 3 kaknästorn i godismängd, så äter vi gigantiska mängder med ägg. Ägg är visserligen en bra källa till näring, främst omega 3, bra fetter och D-vitamin MEN det förutsätter att hönan har vistats i solen och fått rätt foder.

Om hönan inte har vistats utomhus, utan i bur, kommer hon inte heller ha D-vitamin i sina ägg. Och om hon har matats med sojabaserat kraftfoder istället för att ha pickat i marken efter frön och daggmask, då kommer äggen inte heller vara fyllda av rätt näring.

Vi luras ofta av de som säljer ”omega 3-berikade ägg”, när det i själva verket är så alla ägg borde vara. Du ser skillnaden om du jämför ett konventionellt ägg med ett ekologiskt ägg. Det ekologiska ägget är gulare och fetare, medan det konventionella är gulgrådaskigt och har en segare, torrare och mindre fet konsistens. 

Med andra ord… För att värna om naturen, hönornas välmående och din egen hälsa, så är det bra och viktigt att du väljer ägg som är ekologiska.. :)

Läs mer:

www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.gmo-guiden.se
www.kemikalier.eu

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se